مصرف غذاهای فوق‌ فرآوری‌شده چه تاثیری بر سلامت قلب و عروق دارد؟

نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که مصرف غذاهای فوق‌ فرآوری‌شده سلامت قلب و عروق را به‌خطر می‌اندازد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، میزان شیوع بیماری‌های قلبی‌عروقی طی سه دهه اخیر به میزان قابل‌توجهی افزایش پیدا کرده است. به‌طور همزمان، تعداد افراد مبتلا به عوامل خطر مشکلات قلبی مانند قند خون ناشتای بالا، فشار خون بالا، چاقی و کلسترول مضر بالا نیز بیشتر شده است. رژیم غذایی نقش مهمی در پیشگیری از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی دارد.

گروهی از محققان آمریکایی به منظور بررسی تأثیر مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده بر سلامت قلب، مطالعه جدیدی انجام دادند. آن‌ها برای رسیدن به این هدف، ۵۳۷۳ فرد را مورد ارزیابی قرار دادند که ۵۲ درصد آن‌ها را زنان تشکیل می‌دادند. همه افراد شرکت‌کننده در مطالعه تقریباً ۶۵ ساله بودند و سه عامل از پنج مورد عامل خطر سندرم متابولیک شامل فشار خون بالا، کلسترول بالا، قند خون ناشتای بالا، چاقی و تری‌گلیسیرید پلاسما بالا را داشتند. این افراد به پرسشنامه‌هایی درباره رژیم غذایی خود در سه نوبت ابتدای مطالعه، شش ماه بعد و ۱۲ ماه بعد پاسخ دادند.

افرادی که بیشتر از غذاهای فوق فرآوری‌شده مصرف کرده بودند به میزان قابل‌توجهی جوان‌تر بودند، فعالیت بدنی کمتری داشتند و کمتر از دیگران از رژیم‌های غذایی سالم مانند رژیم غذایی مدیترانه‌ای پیروی کرده بودند. مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده با افزایش سایز دور کمر، وزن، فشار خون دیاستولیک، شاخص TyG، HbA1c، تری‌گلیسیرید و قند خون ناشتا رابطه مستقیم داشت، موارد ذکر شده از عوامل خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی در نظر گرفته می‌شود. بنابراین محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده سلامت قلب و عروق را به خطر می‌اندازد.

نتایج این مطالعه در مجله Atherosclerosis منتشر شده است.

کد خبر 666620

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.