به گزارش ایمنا، حجتالاسلام مرتضی خاکباز، عصر امروز_ یکشنبه پانزدهم آبانماه_ در نشست شورای شهر دزفول در سالن جلسات این شورا اظهار کرد: مباحث میراثی مشکلاتی را برای مرمت بقعه محمد بن جعفر (ع) ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اینکه ساختمان این بقعه وضعیت مناسبی ندارد، ادامه داد: بقعه محمدبنجعفر (ع) دزفول باید هرچه زودتر مرمت شود چرا که در صورت ریزش به زائران آسیب وارد میشود.
بقعه محمدبن جعفر طیار (ع) از جمله مکانهای زیارتی و جاذبههای گردشگری مذهبی شهرستان دزفول است.
حضرت محمدبن جعفر بنابیطالب (ع) بر اساس مدارک و کتب معتبر پسر برادر و داماد حضرت علی (ع) است.
حجتالاسلام خاکباز با بیان اینکه اوقاف برای مرمت بقاع متبرکه و مساجد با میراث فرهنگی چالش دارد، اظهار کرد: سال گذشته برای مرمت مسجد ملاحاجی نزدیک به ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار در نظر گرفتیم، اما میراث فرهنگی عنوان کرد از این اعتبار باید در راستای طرح مطالعاتی مرمت نیز هزینه شود که اداره اوقاف اجازه هزینه کرد برای طرح مطالعاتی ندارد.
مساجد به مکانی برای میتینگهای سیاسی تبدیل نشوند
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان خوزستان در خصوص صلاحیت اعضای هیأت امنای مساجد گفت: افرادی انقلابی و دیندار به عنوان هیأت امنای مساجد انتخاب شوند تا این سنگرهای دینی به مکانی برای میتینگهای سیاسی تبدیل نشوند.
وی افزود: نزدیک به ۹۰ درصد مساجد توسط مردم ساخته شدهاند از این رو باید تلاش کرد این اماکن مردمی باقی بمانند.
حجتالاسلام خاکباز با استقبال از پیشنهاد یکی از اعضای شورای شهر دزفول مبنی بر نصب تابلوهایی برای معرفی سبزقبا (ع) در ورودیها گفت: این کار باعث افزایش آگاهی مردم و گردشگران میشود.
۱۰ درصد بقاع متبرکه خوزستان در دزفول است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان خوزستان با اشاره به حجم بالای موقوفات در ایران اسلامی گفت: استان خوزستان از استانهای برخوردار در حوزه وقف است.
وی وجود ۴۱۷ امامزاده واجبالتعظیم و تکریم و یک پیامبر در استان خوزستان را یادآور شد و افزود: ۱۰ درصد بقاع متبرکه استان خوزستان در شهرستان دزفول هستند که آستان متبرک سبزقبا به عنوان چهارمین بقعه متبرکه کشور ثبت شده است.
حجتالاسلام خاکباز با تاکید بر لزوم همکاری نهادهای مختلف با اوقاف برای توسعه حرم مطهر سبزقبا و دیگر بقاع متبرکه بیان کرد: شاهچراغ بهواسطه توجه زیاد مسئولان شیراز به نگین فرهنگی استان فارس تبدیل شده است.
وی افزود: اوقاف، مالک سبزقبا نیست بلکه فرزند حضرت زهرا (س) متعلق به همه مردم و دستگاههای اجرایی است که البته مردم دزفول به خوبی حق خادمی را به جا آوردهاند و انتظار میرود ادارات نیز همکاری لازم را داشته باشند.
سقف هیأت امنا برای سبزقبا برداشته میشود
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان خوزستان با بیان اینکه سقف هیأت امنا برای بقاع پنج نفر است، اظهار کرد: این سقف برای حرم مطهر سبزقبا برداشته میشود و هرکس که حتی یک خشت برای توسعه حرم هزینه کند میتواند عضو هیئت امنای حرم شود.
وی افزود: تمام تلاش ما این است که آستان متبرک سبزقبا به عنوان نگین فرهنگی شهرستان دزفول بدرخشد.
حجتالاسلام خاکباز در خصوص میزان درآمد و هزینه حرم سبزقبا گفت: اعتبارات ملی، درآمد و هزینه حرم مشخص است و به غیر از ۱۰ درصد تولیت یک ریال از سبزقبا خارج نمیشود که البته با این پول هم نمیتوان طرح جامع حرم را تکمیل کرد.
وی افزود: هرمیزان اعتبار که شورای برنامهریزی شهرستان دزفول برای توسعه حرم سبزقبا در نظر بگیرد اداره اوقاف و امور خیریه نیز به همان میزان اعتبار تخصیص میدهد.
سید محمد سبزقبا (ع) از اولاد امام موسی بن جعفر (ع)، سیدی جلیلالقدر و با کرامت بود که بر اثر ظلم و ستم خاندان عباسی و به قصد تبلیغ افکار پدر و ترویج امامت برادرش از مدینه خارج شد و پس از عبور از بیابان شبه جزیره عربستان از بصره به خرمشهر و از آنجا به اهواز و سپس وارد شهر دزفول شد و چون اکثر اوقات مانند دیگر علویان لباس سبز بر تن میکرد او را سبزقبا میگفتند.
منبع: ایرنا
نظر شما