به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، گروهی از محققان بهمنظور بررسی تأثیر مصرف غذاهای فوقفرآوری شده بر سلامت روده افراد، مطالعه جدیدی انجام دادند. آنها برای نیل به این هدف ۱۶۰۰۰۰ زن و ۴۶۰۰۰ مرد را مورد ارزیابی قرار دادند، این افراد پرسشنامههای رژیم غذایی را هر چهار سال یکبار تکمیل کردند؛ در این پرسشنامهها از آنها پرسیده میشد حدود ۱۳۰ غذا را چند بار مصرف میکنند.
طی بیش از ۲۵ سال پیگیری، ۱۲۹۴ مورد سرطان روده بزرگ در مردان و ۱۹۲۲ مورد در میان زنان وجود داشت. مردانی که بیشتری غذاهای فوقفرآوری شده را مصرف میکردند بیشتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ بودند. به طور خاص، مردانی که بیشترین میزان مواد غذایی فراوری شده را مصرف میکردند، ۲۹ درصد بیشتر از مردانی که مقادیر کمتری مصرف میکردند، در معرض خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ قرار داشتند، اما خطر افزایشی برای زنانی که مقادیر بیشتری از غذاهای فوق فرآوری شده را مصرف میکردند، وجود نداشت. لازم است در این زمینه مطالعات بیشتری صورت بگیرد تا دلیل این اتفاق مشخص شود.
غذاهای فوق فرآوری شده سرشار از قند، روغن، چربی و نشاسته تصفیه شده هستند که همگی در افزایش وزن و چاقی نقش دارند، چاقی نیز یک عامل خطر شناخته شده برای سرطان روده بزرگ است. به گفته محققان، بعضی از مواد شیمیایی مورد استفاده در گوشتهای فرآوری شده مانند نیتراتها و نیتریتها که گوشت را تازه نگه میدارند یا هتروسیکلیکآمینها که هنگام پخت گوشت در دمای بالا تولید میشوند، عامل سرطان هستند.
توصیه شده است که حدود دو سوم بشقاب افراد باید میوهها، سبزیجات و غلات کامل باشد و بقیه شامل گوشتهای بدون چربی، ماهی، مرغ و حبوبات باشد. همچنین لازم است افراد میزان مصرف گوشت قرمز را محدود کنند و از مصرف گوشتهای فرآوری شده نیز اجتناب کنند. غذاهای فوق فرآوری شده حاوی مواد شیمایی هستند که ممکن است باکتریهای سالم روده را تغییر دهند؛ در نتیجه التهاب تشدید پیدا میکند و خطر بروز سرطان روده نیز افزایش مییابد.
نظر شما