به گزارش ایمنا به نقل از شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران، جروم پاول، در جریان نخستین روز نشست نیم ساله کنگره، با بیان اینکه کسب و کارهای کوچک و افراد کم درآمد و اقلیتها به طور خاص در معرض خطر بیشتری هستند. به کمیته بانکی سنا اظهار کرد: که اگرچه تعدادی از شاخصها از بهبود حکایت دارد اما اقتصاد برای سرپا شدن از پاندمی ویروس کرونا راه طولانی را در پیش دارد.
وی افزود: سطوح تولید و اشتغال همچنان نسبت به سطوح پیش از پاندمی به مراتب پایین است و در خصوص زمانبندی و قدرت احیای همچنان ابهام زیادی وجود دارد. بیشتر این ابهام از نامشخص بودن مسیر این بیماری و تأثیر اقدامات تحدیدکننده آن نشأت میگیرد. تا زمانی که مردم مطمئن نشوند که بیماری مهار شده است، احیای کامل غیرمحتمل است.
این هشدار اساساً تکرار اظهارات محتاطانه وی بعد از نشست هفته گذشته کمیته بازار باز فدرال بود؛ نشستی که به ریزش قابل توجه بازار بورس در وال استرست در روز بعد از آن منجر شد.
آمریکا در ماه فوریه وارد رکود شد؛ یعنی یک ماه پیش از آنکه سازمان بهداشت جهانی ویروس کرونا را یک پاندمی اعلام کند؛ این موضوع را مرکز ملی مطالعات اقتصادی اعلام کرد. از بین رفتن بی سابقه مشاغل در ماه مارس و آوریل رخ داد که با افزایش چشمگیر در ماه مه و خرده فروشی و معاملات املاک همراه شد.
همزمان با تعطیلی کشور، فدرال رزرو و کنگره حمایتهای مالی و پولی بی سابقهای را فراهم آورده که تزریق تریلیون ها دلار نقدینگی و رونمایی از برنامههای اعطای وام را شامل میشد.
پاول همزمان با تاکید بر واکنش سیاستی قوی، گفت: از چندین ناحیه نگرانی احساس میشود. پاندمی خطرات جدی را برای کسب و کارهای کوچک ایجاد کرده است؛ اگر کسب و کارهای کوچک و متوسط به دلیل احیای بیش از اندازه کُند اقتصاد، ورشکسته شوند، ما چیزی بیشتر از یک کسب و کار را از دست میدهیم؛ این بنگاهها قلب اقتصاد ما بوده و اغلب نماد کار نسلها هستند.
فدرال رزرو دوشنبه هفته جاری به طور رسمی برنامه وام دهی خود موسوم به مِین استریت را آغاز کرد؛ برنامهای که برای کمک به شرکتهای کوچکتر در معرض رکود طراحی شده است. علاوه بر این، این نهاد اعلام کرد که برنامه خرید اوراق مشارکت را در دستور کار قرار میدهد.
اما پاول همچنان نسبت به وضعیت آن دسته از اقشار کم درآمد ابراز نگرانی کرد. او در چندین موقعیت گفت که شاید به کمک بیشتری نیاز باشد و تاکید کرد که فدرال رزرو نمیتواند مثل کنگره برای افراد پرداخت نقدی فراهم آورد.
وی افزود: خانوارهای کم درآمد بالاترین ریزش از دست رفتن مشاغل را تجربه کردهاند و این در حالی است که مشاغل از دست رفته آمریکاییهای آفریقایی تبار، آمریکای لاتینیها و زنان نسبت به سایر گروهها بیشتر بوده است. اگر رکود مهار و معکوس نشود، میتواند شکاف اقتصادی در سطح رفاه افزایش دهد؛ شکافی که در دوره طولانی رونق پیشرفت زیادی برای بستن آن صورت گرفت.
نظر شما