به گزارش خبرگزاری ایمنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز _سهشنبه چهاردهم اسفند_ با تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان شیلات ایران از سال ۱۳۹۰ تاکنون موافقت کردند.
حامد یزدیان، نایبرئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان شیلات ایران از سال ۱۳۹۰ تاکنون اظهار کرد: شفافسازی در فرایند تخصیص ارز ترجیحی، واردات نهادههای تولیدی آبزیان، عملکرد سازمان شیلات ایران در زمینه صید ماهیان، بررسی ابهامهای موجود در زمینههای ساخت واگذاری و مدیریت بنادر صیادی در راستای اجرای اصل ۴۴، دلایل ناکارآمدی و شکست طرحهای سازمان شیلات ایران در زمینههای مختلف آبزیپروری، عملکرد سازمان شیلات ایران در زمینههای مختلف مرتبط با صید و صیادی، بررسی فرایند و چگونگی توزیع سهمیه و یارانه سوخت تخصیصیافته برای ناوگان صیادی در سالهای مذکور توسط سازمان شیلات ایران و دستگاههای مسئول از جمله مواردی است که موجب شده است تا تحقیق و تفحص از سازمان شیلات ایران شکل بگیرد.
وی افزود: با توجه به اینکه در سالهای گذشته دستگاههای نظارتی از جمله مجلس شورای اسلامی نظارت کافی بر این دستگاه را نداشتهاند از همه همکاران خواهش میکنم با رأی به این تحقیق و تفحص به اصلاح ساختارها و عملکرد این سازمان کمک کنند.
در ادامه سمیه رفیعی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره لزوم تحقیق و تفحص از سازمان شیلات کشور گفت: عملکرد سازمان شیلات باید با دقت بیشتری مورد بررسی قرار بگیرد. یکسری فرایندهای فسادزا در سازمان شیلات قرار گرفته است و چون عملکردهای آن متخلفگرایانه است، هر کسی در رأس این سازمان قرار بگیرد، دچار انحرافات میشود.
وی ادامه داد: سازمان شیلات در سال ۱۳۳۲ شکل گرفته است. در حال حاضر توان تولید بین ۹۰۰ هزار تا یک میلیون تن گوشت را داریم. در جمهوری اسلامی ایران که ۴۰ درصد مرزهای آن آبی است، سالانه در حوزه پروتئین گوشت ماهی یک میلیون تن برداشت آبی داریم. ماهی بهعنوان یک غذای لوکس به حساب میآید و این زیبنده کشور ما نیست.
رفیعی تاکید کرد: ۵۰۰ هزار هکتار منابع آبی داریم. حدود ۵۵۰ میلیون دلار ارزآوری دلار از برداشت منابع آبی در کشور داشتهایم که مقدار کمی است. ۲۵۰ هزار صیاد و بهرهبردار مستقیم در کشور داریم، اما چقدر تسهیلگری برای این قشر داشتهایم؟
نظر شما