به گزارش خبرنگار سرویس علم و فن آوری ایمنا در پایان اولین همایش ملی مدیریت محیط زیست با توسعه پایداری آب در رودخانه زاینده رودکه در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، بیانیهای به این شرح منتشر شد:
مدتی است که در چشمان فرزندانمان تصاویر تاخت و تاز همه جانبه و دست ساز بشر به رودخانه زایندهرود نقش بسته است.
تک تک ما به چشمی مستقیم یا غیر مستقیم باعث آن بودهایم، برخی با عمل، برخی با سکون و گاهی با سکوت به هشدارها توجه نکردیم تا جائیکه آثار سوء رفتارمان فقر، مشکلات زیستمحیطی و تاثیرات سوء فرهنگی واجتماعی را به دنبال آورده است، و اکنون سرزمین مادری ما به زمان تصمیمگیری برای حفظ یا از دست دادن یکی از مهمترین سرمایههای خود رسیده است.
جریان پایدار رودخانه زایندهرود که منشاء حیات در بخش مرکزی کشور و یکی از بسترهای اصلی تمدنساز در ایران است هماکنون نیازمند همت بهرهبرداران در مصرف صحیح و ارائه تدابیر و مدیریت صحیح از سوی مسئولین است.
بر این اساس اولین همایش مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار با موضوع ( پایداری آب در رودخانه زایندهرود) در رودخانه زاینده رود در اردیبهشت سال ۹۲ با حضور اقشار مختلف مردمی، مدیران و کارشناسان از دانشگاههای کشور برگزار شد و شرکتکنندگان در این همایش بر این موارد تاکید میکنند:
۱- براساس بیانات مقام معظم رهبری که فرمودند ( منابع طبیعی ثروتهای ملی هستند، مال این دولت و آن دولت و این وزیر و آن وزیر که نیستند اینها مال ملتها است آنهم نه ملتها در یک نسل، ثروتی است متعلق به ملتها در طول تاریخشان از اینها باید استفاده کنند) تاکید مینمایند که به هیچ وجه بر قطه جریان این رودخانه مهر تایید نخواهند زد.
۲- با توجه به لزوم پاسخگو بودن به نسلهای بعدی، بهرهبرداری از حوضه آبریز این رودخانه با توسل به اصل همبستگی ملی و منطقهای از هر تلاشی اعم از ( توسل به الگوی مصرف صحیح آب در بخشهای مختلف) تعهد به قوانین و پیگیری اجرای آنها، لغو دستورات غیرکارشناسی گذشته و ... فروگذار نخواهند کرد.
۳- از تمام ظرفیتها در راستای بازگرداندن مدیریت منابع آب از وضعیت استانی به حوضهای استفاده شود.
۴- انتقال آب از حوضههای دز و کارون از طریق تونلهای سوم، بهشتآباد و ویلان اجرایی شود.
۵- هیچگونه تخصیص جدیدی برای آب به بخشهای کشاورزی و صنعت داده نشود.
۶- هیچگونه تخصیص جدیدی برای انتقال آب به خارج حوضه و برداشت در بالادست به استان چهارمحال و بختیاری داده نشود.
۷- بازنگری در تخصیص اجرا شده در بالادست نظیر برداشت از مخزن سد و پمپاژهای حد فاصل سد زاینده رود تا پل کله به عمل آید.
۸- قوانین مربوط به توزیع عادلانه آب و حق آبهها رعایت شود.
گزارش : زینب دبیری
برگزاری همایش پایداری آب در رودخانه زاینده رود- 5
از تمام ظرفیتها برای بازگرداندن آب به زایندهرود استفاده شود
انتقال آب از طریق تونلهای سوم، بهشتآباد و ویلان اجرایی شود
خبرگزاری ایمنا: برای مدیریت بهتر آب از بخش استانی به حوضهای از تمام ظرفیتها استفاده خواهد شد.
کد خبر 99619
نظر شما