درد از هر طرف که خوانده شود درد است، اما برخی دردها ابدی اند و درتاریخ باقی خواهند ماند. دردها و زخمهایی که از جنگها بر تن یک ملت باقی میمانند و تا همیشه همواره تازه اند و ساخت فیلمهایی با مضمون این دردها، شاید بیانشان کند تا علاوه بر تاریخ شفاهی، بر پردهی سینماهم جان بگیرند و همواره یادآور زخمهایش باشد.
به گزارش خبرنگار ایمنا، "تماس" اثر "کوژ نادو عصیان" بعدازظهر شنبه _دهم شهریورماه_در سینما چهارباغ اکرن شد. این فیلم درباره نسلکشی تاریخی ارمنستان به دست ترکیه عثمانی است که به گفته فیلمنامهنویس آن، در گوشهای از تاریخ مغفول مانده و کسی آن را نسل کشی جهانی نمیداند.
در سرتاسر فیلم شاهد سکانسهایی هستیم که نمایانگر فرهنگ ارامنه و رسوم آنها در اعیاد بزرگ است. در برخورد با شخصیتهای داستانی فیلم، میتوانیم تفکرات انسان دوستانه و همچنین ایمان و اعتقاد راسخ افراد به دین مسیحیت را مشاهده کنیم.
خشونت برخی از سکانسهای فیلم بیش از توان روحی یک کودک است، اما بهنظر برای نوجوانانی که اینروزها درگیر بازیهای کامپیوتری و جنگی هستند، مناسب است.
نشان دادن صحنههای تاراج و خراج عثمانیها از ارمنستان تاثیر بسزایی در باورپذیری جنگهایی دارد که در سرار دنیا هر دولت و ملتی با آن درگیر بوده است.
استفاده از نمادها وفضای هنری در برخی پلانهای فیلم تماس، نمایانگر تعاریفی جهانی از جنگ و خشونت باشد.
بیان تفکرات عثمانیها درباره ارامنه، مبنی بر اینکه آنها، ملتی نادان و نافرمان اما تاجرانی قهار هستند به صراحا در فیلم اعلام میشود.
موسیقی متن تاثیرگذار این فیلم، تکیه بر عواطف مخاطبان میکند و پیشتاز همراهی با آنها است.
فیلم "تماس" ساختۀ "کوژ نادو عصیان" دوشنبه ۱۲ شهریورماه ساعت ۱۹:۳۰ در سالن شماره یک مجموعه سیتی سنتر نیز اکران خواهد شد.
نظر شما