۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۵
شرایط دریافت وام دانشجویی چیست؟

صندوق رفاه دانشجویان برای تأمین بخشی از هزینه‌های دانشجویان در مقاطع تحصیلی تسهیلات و وام‌هایی در نظر گرفته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، صندوق رفاه دانشجویان که زیر نظر وزارت علوم است، هرساله وام‌هایی نظیر وام تحصیلی، وام مسکن، وام ازدواج به دانشجویانی که در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی تحصیل می‌کنند، پرداخت می‌کند، البته در نظر داشته باشید که بعضی از این وام‌ها تنها به دوره‌های خاصی تعلق می‌گیرد.

دارا بودن شرایط عمومی برای تمام دانشجویان الزامی است، اما در بعضی مواقع بعضی از دانشگاه‌ها برای پرداخت وام به دانشجویان علاوه بر شرایط آموزشی، شرایط خاص دیگری هم در نظر می‌گیرند.

بنابراین بهتر است از تمام اطلاعیه‌های مربوط به دریافت وام و تسهیلات مطلع باشید و سپس برای ثبت‌نام وام دانشجویی اقدام کنید.

شرایط عمومی دریافت وام دانشجویی تمامی دوره‌ها

دانشجویان برای دریافت وام دانشجویی باید تمام شرایط عمومی که توسط معاونت امور دانشجویان در آئین‌نامه ذکر شده است را مطالعه و در صورت داشتن همه شرایط از طریق وبگاه صندوق رفاه دانشجویی نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.

اعتقاد به اصول دین مبین اسلام یا یکی از ادیان رسمی معرفی شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دارا بودن اولویت نیاز مالی (به تشخیص معاونت محترم دانشجویی)، دارا بودن صلاحیت اخلاقی و رعایت شئون دانشجویی، استفاده نکردن از بورس تحصیلی، کمک یا وام مؤسسات دیگر، نداشتن اشتغال به کاری که مستلزم دریافت اجرت است (به استثنای کار دانشجویی) و سپردن سند تعهد با ضامن معتبر جزو شرایط عمومی دریافت وام دانشجویی است.

تمام دانشجویان از مقطع کارشناسی تا دکتری می‌توانند از تسهیلات و وام‌های صندوق رفاه دانشجویی استفاده کنند.

شرایط آموزشی دریافت وام دانشجویی تمام دوره‌ها

دانشجویان برای درخواست وام دانشجویی باید شرایط آموزشی دریافت وام را داشته باشند و سپس نسبت به ثبت نام برای وام‌ها و تسهیلات دانشجویی اقدام کنند.

تمام‌وقت بودن دوره آموزشی و اشتغال به تحصیل در سنوات تحصیلی مجاز برای استفاده از وام صندوق رفاه است.

تبصره ۱ - مرخصی تحصیلی مجاز تأیید شده توسط دانشگاه، جزو دوره تحصیلی دانشجو محاسبه نمی‌شود.

تبصره ۲ - در موارد استثنایی با تأیید معاون دانشجویی دانشگاه، یک نیم‌سال به مدت وام‌ها اضافه نمی‌شود.

تبصره ۳ - در صورت استفاده نکردن از وام دانشجویی توسط دانشجو، مدت مذکور جزو سنوات تحصیلی وی محسوب خواهد شد و از باقی‌مانده مدت دوره می‌تواند استفاده کنند.

بسیاری از دانشجویانی که در زمان تحصیل برای اجاره مسکن، تغذیه و پرداخت شهریه در دانشگاه‌های شهریه‌پرداز با مشکل مالی مواجه می‌شوند.

شرایط اختصاصی دریافت وام دانشجویی دوره روزانه

مشروط نبودن دانشجو در دو نیم‌سال قبل در دوره‌های روزانه، تنها شرط اختصاصی برای گرفتن وام دانشجویی است.

این دانشجویان از طریق وبگاه صندوق رفاه دانشجویی می‌توانند مراحل ثبت‌نام خود را تکمیل کنند.

برای این شرط هم چند تبصره در نظر گرفته شده است، که دانشجویان بتوانند از وام دانشجویی استفاده کنند که در زیر شرح داده شده است.

تبصره ۱ - دانشجویان ورودی جدید در نیم‌سال اول و دوم تحصیلی، بدون احتساب معدل می‌توانند از وام دانشجویی بهره ببرند.

تبصره ۲ - دانشجویانی که در یک نیم‌سال مشروط تحصیلی اعلام شوند، می‌توانند حداکثر از نصف وام تحصیلی استفاده کنند. این دسته از دانشجویان وام مسکن و حق اولاد خود را می‌توانند به صورت کامل دریافت کنند.

تبصره ۳ - دانشجویانی که دو نیم‌سال متوالی مشروط شوند از دریافت هرگونه وام در نیم‌سال بعد از مشروطی، محروم است.

تبصره ۴ - در صورت تشخیص کمیسیون موارد خاص یا شورای آموزش دانشگاه مبنی بر بلامانع بودن ادامه تحصیل دانشجو، پرداخت وام تحصیلی و مسکن نیز بلامانع است.

کد خبر 750977

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.